Aloittelijalle

Joko mielenkiintosi on herännyt paintballia kohtaan? Kuinka päästä mukaan peleihin? Mistä varusteet? Mitä ne maksaa? Hiillosta vai Kabanossia?

Helpoiten pääset tutustumaan paintball-harrastukseen tulemalla Kouvolan Seudun Paintballin järjestämiin värikuulapeleihin. Aikataulut näet foorumiltamme. Et tarvitse alkuun omia varusteita, vaan voit vuokrata seuraltamme setin edulliseen  hintaan. Samalla voit tiedustella jäsenistöltämme vinkkejä oman arsenaalin hankintaan.

Vuokrasetin sisältö:aloittelija_etusivu2

  • Maski
  • BT-4/vastaava merkkain
  • Ilmapullon
  • 500 kuulaa

Jos haluat miettiä omaa settiä, niin tässä pari vinkkiä.

Perusmerkkaimet on riitävän hyviä meidän porukassa paintballin harrastukseen. Tippmannin 98 tai BT-4 merkkaimet on hyviä perustason merkkaimia harrastuksen aloittamiseen.  merkkainMonet jäsenistämme pelaa edelleen vastaavilla merkkaimilla sillä ne ovat melko helppohoitoisia verrattuna moniin ns. kilpamerkkaimiin. Perusmerkkaimet, hinnat alkaen 100€ tasosta ylöspäin. Piipun päivittäminen alkuperäistä parempaan on suositeltavaa.

Merkkaimeen tuleva loaderi(kuulasäiliö) on halvimmillaan n. 5€ hintainen painovoimatoiminen malli. Käytännössä nämä ovat sellaisia joissa jokasahkoloaderi
kolmas kuula jumittaa jos yrittää ampua nopeaa burstia tai on hiukan huonossa asennossa. Suosittelemme erittäin lämpimästi sähkötoimisen loaderin hankintaa. Vaikka hankintahinta kirpaisee hieman enemmän, niin uskomme että vähentyneet ärräpäät jo riittävät vakuuttamaan hankinnan kannattavuutta. Sähköloadereita myydään alkaen noin. 50€ hinnalla.

Maski on kaikista tärkein varuste jo pelkästään turvallisuuden vuoksi. Paremmat maskit pitävät myös huurteen paremmin loitolla. suojamaskiKalliskaan merkkain ei juuri pelasta pinteestä jos pelaat umpisurkealla maskilla etkä näe vastustajia pusikoista. Maskeissakin suosittelemme panostamaan hieman kalliimpaan malliin, mutta halvemmallakin pääsee toki alkuun. Maskeissa voi olla joko single- tai tuplalinssi ja se vaikuttaa merkittävästi huurteen muodostumiseen, tuplalinssin toimiessa paremmin huurretta vastaan. Maskien hinnat alkaen noin 25€ tasosta. Parempia maskeja saa noin 60€ tasosta ylöspäin.

Ilma-/ hiilidioksidipullo tarvitaan merkkaimeen kuulien lennättämiseen ulos piipusta. Emme suosittele hiilidioksidia sen huonojen ominaisuuksien vuoksi. Ilmapullot ovat huomattavasti parempia.ilmapullo Esimerkkinä ilmapullolla ampuu stabiilimpia laukauksia, ilmatäytöt ovat vaivattomia seuramme peleissä (yleisesti ottaen kaikki harrastajat pelaavat pelkästään ilmalla), viileämmillä ilmoilla hiilidioksidi päästää merkkaimen päästä suuremman ”suuliekin” eli pölläyksen joka paljastaa oman sijainnin tehokkaasti vastustajille ja samalla estää omaa näkemistä. Perus alumiininen ilmapullo maksaa noin 50€. Suurempia ja kevyempiä kevlarpulloja saa alkaen 150€ hinnalla.

Kuulia löytyy moneen lähtöön, mutta lähtökohtaisesti peruskuulat sopivat kaikkiin merkkaimiin. Mitään kalliita kilpakuulia ei kannata hommata perusmerkkaimelle joka vain muussaa herkät kuulta sisuksiinsa. Kuulien laatikkohinnat(2000 kuulaa) alkaa noin 40€ tasosta.

Vaatetusta, varustetta ja kaikkea muuta löytyy vaikka millä mitalla mutta yllämainitulla vinkeillä pääsee kyllä hyvin alkuun. Alkusatsaus 250-300€ riittää omaan kelvolliseen värikuulasettiin ja pääset ottamaan tuntumaa värikuulapeleistä omilla varusteilla.